Vi er fire pædagogstuderende fra 4. semester på pædagoguddannelsen i Randers. Vi er i gang med tema 3, som hedder "Individ, Individualitet og fællesskab". Det omhandler bl.a relationsdannelse og det pædagogiske arbejde, både kulturelt, politisk og økonomisk.

onsdag den 27. april 2011

Pigernes oplevelse af Bazar Vest




Kulturen i Bazar Vest er et multikulturelt marked, hvor de forskellige lande er smeltet sammen og danner en samlet kultur. Vi fik opfattelsen af at alle kendte alle, og de var imødekommende og snaksalige på kryds og tværs. Det virkede til at det var et tilflugtsted for mændene, da vi kun så to kvinder som arbejdede i en butik i Bazar Vest. Vi oplevede ganske få kvinder der gik rundt i Bazar Vest uden et ærinde. Det var hovedsagligt mænd der befandt sig der. Det var dem der kørte Bazar Vest rundt, det var dem der sad og hyggesnakkede og dem der var "herre" over stedet.
Som kvinde kunne vi tydeligt mærke mændenes blikke, når vi gik forbi dem. Vi blev hilst pænt på, men deres blikke fulgte os over det hele. Denne opførelse gjorder det ubehageligt for os, trods at det var en god oplevelse at møde forskellige kulturer.



Vi ville gerne se hvor meget af det danske der var reprænsteret i Bazar Vest. Der var på deres frugtmarkede det danske flag, og det danske sprog var der i form af skrift og tale. Vi fandt i en butik både nissehuer og julepynt, og det fandt vi overraskende.




Skrevet af Kathrine og Arnela

Ingen kommentarer:

Send en kommentar