Vi er fire pædagogstuderende fra 4. semester på pædagoguddannelsen i Randers. Vi er i gang med tema 3, som hedder "Individ, Individualitet og fællesskab". Det omhandler bl.a relationsdannelse og det pædagogiske arbejde, både kulturelt, politisk og økonomisk.

onsdag den 23. marts 2011

Segregation

Segregation betyder nærmest det modsatte af integration, her opdeles og adskilles kulturerne eller befolkningsgrupperne. Der er tre former for segregation:

Etnisk segregation (adskillelse mellem forskellige kultur og racer), socialøkonomisk segregation (adskillelse mellem forskellige inkomst- og erhvervsgrupper) og demografisk segregation (en rummelig adskillelse efter alder eller køn).

I Sydafrika så man et ekstremt eksempel på segregation, hvor sorte og hvide levede i hver deres bydel. Denne segregation var politisk bestemt og blevet til som følge af lovgivning.

Et eksempel på segregation i Danmark kunne være ghettodannelse, som kan fører til, at indvandrerne isolerer sig fra den danske befolkning, og at de to etniske grupper ikke omgås. Men undersøgelser viser, at det også kan være med til at give familierne større ressourcer, da indvandrer ofte finder jobs gennem andre indvandrer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar