Vi er fire pædagogstuderende fra 4. semester på pædagoguddannelsen i Randers. Vi er i gang med tema 3, som hedder "Individ, Individualitet og fællesskab". Det omhandler bl.a relationsdannelse og det pædagogiske arbejde, både kulturelt, politisk og økonomisk.

mandag den 28. marts 2011

Integration

Ordret integration betyder ”at være en del af et større hele".


Indvandrere skal derfor have ret til at være en del af Danmark. Desværre mener nogle politikere, at de først kan være en del af Danmark, hvis de ligner os danskere. De skal integrerer sig bedre end de forvejen gør. Politikerne mener, at de alle skal kunne snakke vores sprog, være i gang med at tage en uddannelse, eller har fået en uddannelse, og derefter skal de ud på arbejdsmarkedet. Når de har gjort alt dette, så er politikerne enige om, at de er godt integreret.


Integrationsudvalget nedsat af Indenrigsministeriet i 1995 beskriver integrationspolitik: "At sikre indvandrere og flygtninges muligheder for deltagelse på lige fod med andre borgere i samfundets politiske, økonomiske, arbejdsmæssige, sociale, religiøse og kulturelle liv. Flygtninge og indvandrere skal sideløbende hermed kunne bevare og udvikle deres oprindelige kulturelle særpræg og identitet".


Ifølge dette ovenstående afsnit, så har indvandrere ret til at være en del af Danmark uden at ligne os danskere. Politikerne burde ikke udtalelser sig, at indvandrere først kan blive godt integreret hvis de bliver ligesom os danskere. De burde i stedet udvise forståelse over for indvandrere, og blot forklare at der dog er visse regler i det danske samfund, som de skal følge. F.eks. de danske love.


I kan læse mere omkring integration, og om hvilke retningslinjer, og hvilke rettigheder indvandrere har osv. På denne hjemmeside.


http://www.bashy./dk/integration/index.htm

Ingen kommentarer:

Send en kommentar