Vi er fire pædagogstuderende fra 4. semester på pædagoguddannelsen i Randers. Vi er i gang med tema 3, som hedder "Individ, Individualitet og fællesskab". Det omhandler bl.a relationsdannelse og det pædagogiske arbejde, både kulturelt, politisk og økonomisk.

onsdag den 16. marts 2011

Assimilation


Som før nævnt her på bloggen, har Søren Pind skabt røre i det danske samfund. På kort tid er der er skabt modstandsgruppe på facebook, hvor alle i protest mod assimilation, skriver navn og billede til Søren Pind, som symbol på, at hvis man fører assimilation ud i det overdrevne, så bliver vi en lille nation, af 5.560.628 Søren Pind’ere.
Men hopper folk bare med på bølgen, startet af oppositionen, i protest? Hvor mange af personerne i protest organisationerne, kender mere til begrebet assimilation, end det der står på Wikipedia.
Assimilation betyder at optage og gøre lig med. Den første Sociolog der arbejdede med begræbet var franskmanden Emile Durkheim. Han mente, at det var arbejdet og den organiske solidaritet, som individet fik via et fællesskab, der integrerede. Et fællesskab, der ikke byggede på traditioner, men derimod på et funktionelt fællesskab.
Derigennem opstod begrebet assimilationsprocessen, som har syv dele.

1)Kulturel assimilation, ændring af kulturelle mønstre, til majoritetskulturens
2) Strukturelle assimilation, deltagelse i majoritetssamfundets sociale og institutionelle liv
3) Etnisk blandede ægteskaber
4)Følelsesmæssigt tilbehørs forhold til majoritetskulturen
5)Fravær af fordomme
6) Fravær af diskrimination
7) Fravær af værdi og magtkonflikt

Det generelle mål ved processen, er at skabe en kontakt imellem majoriteten og minoriteten, og der igennem opnå et fælles sprog. Hvis udlændingene i Danmark, skal assimileres, skulle de tale og tænke som danskerne, opgive deres egen kultur. Det er noget der allerede sker, flere og flere indvandre kunne gå under katagorien at de blev assimileret, specielt 2. og 3. generationsindvandrere har forholdsvis let ved dette.

Så hvis man kigger på assimilationsprocessen, vil man kunne se, at langt størstedelen af punkterne, vil blive opfyldt af mange. Så er det forkert når personer som Søren Pind benytter begrebet? Han siger jo egentlig bare, hvad der sker, med et ord, som mange ikke forstår den fulde mening af.

3 kommentarer:

  1. Her er ordret hvordan Søren Pind forklarede HVAD han mente:
    "altså en erkendelse af, at man som udenlandsk statsborger kommer til et land, der tilhører andre – og gør det fordi man gerne vi være med her. Ikke for… grundlæggende at lave det om. Hvad folk så i øvrigt gør i deres hjem eller deres personlige zone er jeg – som liberal – i sagens natur ikke optaget af".
    Dernæst forklarede han hvor forskellige danskerne var, og hvor brede rammer der er indenfor et fællesskab i "Vestlig forstand".
    Senere har medierne, selvfølgelig, kværnet rundt i hvordan vi alle skal leve af leverpostej og frikadeller, men læs nu lige hvad han sagde, og sig så om i er uenige.

    SvarSlet
  2. Hvis du læser mit indlæg, kan jeg ikke forstå, hvordan du kan stille spørgsmålstegn ved, om vi er enige.

    Jeg er meget enig i Søren Pinds brug af assimilation, og mener han bruger det på en fornuftig måde. Men det er sagen ubetydelig.

    Jeg forsøger at forklare de danskere, der hopper med på bølgen, og bruger ord pressen har defineret, med intensioner om sensationsjournalistik, hvad de ord de er modstander af, egentlig betyder.

    SvarSlet
  3. Ja det kan du da i grunden have ret i. En væsentlig problemstilling i øvrigt, der viser hvordan pressen og medierne kører om hjørner med os alle.

    SvarSlet